sassa lee yoga - örebro

aktuellt
schema
lärare
länkar


sassa lee yoga

www.sassaleeyoga.se

Mobil: 070-770 22 71
 


lärare


Sassa Lee började praktisera yoga 1997, och har undervisat sedan år 2000. Under de första femton åren hade Sassa en daglig practice av Ashtanga Yoga, i enlighet med dess metod.
De senaste åren ägnar hon sig åt en typ av yoga som visserligen är fysisk, men inte längre enligt Ashtanga Yogans striktare form.
Om den skulle namnges, skulle den nog heta Hatha Yoga Flow. Med sin grund i andningen synkroniserarad med rörelserna, pranayama och asana, ger den en möjlighet till fysisk och mental träning.

Under de år som passerat sedan hon började praktisera yoga, har hon mött många av Ashtanga Yogans sk senior teachers. En av de lärare hon tidigare studerade på regelbunden basis med är John Scott (UK).

- Jag mötte John på hans första workshop här i Sverige. John var en fantastisk pedagog, och genom åren har jag förstått hur mycket hans sätt att undervisa påverkat mitt eget sätt att lära ut.

Att tillbringa tid i Indien, i Mysore med Patthabi Jois, grundaren av Ashtanga Yoga, har även det tillfört aspekter i Sassas yoga.

- Mysore var en speciell plats att besöka. Att få tid och plats att enbart ägna mig åt yoga och sutrastudier, anatomi och ayurveda. Ett fantastiskt privilegie, vilket jag tror att jag i stunden hade svårt att inse vidden av. Som att lärdomen med tiden sjunkit in.

Andra lärare i urval som Sassa Lee har studerat för:
Dena Kingsbergh (AUSTR), Maria Boox (SWE), Danny Paradise (USA), Petri Räisänen (FIN), David Swenson (USA), Shandor Remete (HUN), Lino Miele (ITA).